Owl pellets aren't poop, and they're not vomit either. Here's how to tell a pellet from a dropping, what's actually inside ...
Dapperly dressed in black, white, and glacial gray, the Northern Shrike might pass as any other songbird. But don’t be fooled ...
This rather tame, active, crested little bird is common all year in eastern forests, where its whistled peter-peter-peter song may be heard even during mid-winter thaws. It is related to the ...
In North America, the Magnificent Frigatebird is seen most commonly in Florida. However, they also appear regularly along the Gulf Coast, and strays have turned up in many parts of the continent.
A close relative of the Rufous Hummingbird, Allen's Hummingbird has a more limited range, nesting mostly in California. This is one of the two common nesting hummingbirds in northern California ...
The mournful cooing of the Mourning Dove is one of our most familiar bird sounds. From southern Canada to central Mexico, this is one of our most common birds, often abundant in open country and along ...
A big, broad-shouldered, predatory seabird of the North Atlantic. Usually solitary at sea, although concentrations may occur where food is abundant. Breeds mainly in Iceland and on islands north of ...
Part of a complex of similar gulls, this bird closely resembles the American Herring Gull or Ring-billed Gull, and is intermediate between those two in size. The California Gull nests around lakes in ...
Used by millions of birders from novice to expert, the Sibley Guides are an essential source of information on avian life. Learn about all 85 families of North American birds through the authoritative ...
Although its name sounds like a cartoonist's invention, the Yellow-bellied Sapsucker does exist. This species is common in the north and east, and is replaced by close relatives in the west. Quiet in ...
A commitment to education is at the heart of the Audubon tradition. By inspiring more people in more places to value and protect the natural world, we are laying the foundation for future conservation ...
Of the various thrashers in the southwestern deserts, the Curve-billed Thrasher is the most familiar and most often seen. It makes itself more conspicuous than the rest, dashing about in the open, ...