Owl pellets aren't poop, and they're not vomit either. Here's how to tell a pellet from a dropping, what's actually inside ...
An odd little diver, the main North American representative of the group of stiff-tailed ducks, with spiky tail feathers that are often cocked up in the air. Usually, the Ruddy Duck is lethargic and ...
The Northern Fulmar is patterned somewhat like a gull but very different in flight behavior. A Northern Fulmar flies fast with quick wingbeats and stiff-winged glides, wheeling effortlessly in strong ...
In North America, the Magnificent Frigatebird is seen most commonly in Florida. However, they also appear regularly along the Gulf Coast, and strays have turned up in many parts of the continent.
Flashing its trademark yellow rump patch as it flies away, calling check for confirmation, this is one of our best-known warblers. While most of its relatives migrate to the tropics in fall, the ...
Little Rock Audubon Center encompasses 450 acres of diverse habitat, including globally rare nepheline syenite glades, upland and bottomland hardwood forest, and an oak savannah restoration, all ...
The sharp whistled call of the Black Phoebe is a typical sound along creeks and ponds in the southwest. The birder who explores such areas is likely to see the bird perched low over the water, slowly ...
A hardy grouse of barren ground in the high Arctic, well adapted to harsh surroundings. Well camouflaged by white winter plumage and mottled brown summer plumage; male molts later in spring than ...
Part of a complex of similar gulls, this bird closely resembles the American Herring Gull or Ring-billed Gull, and is intermediate between those two in size. The California Gull nests around lakes in ...
In parts of the East, Indigo Bunting may be the most abundant songbird, with the deep-blue males singing along every roadside. The plain brown females are seen far less often, and they have good ...
Although it is patterned like a sparrow, its shape, actions, and callnotes all reveal that this bird is really a goldfinch in disguise. After nesting in the conifer woods, Pine Siskins move out into ...
Uncommon and somewhat mysterious is this little finch of the far West. It nests very locally in the foothills of California and Baja, often near streams in fairly dry country. Its winter range varies: ...