Egg Color and Markings: These bright little birds lay rather plain eggs, largely white or bluish-white with some faint brown ...
Owl pellets aren't poop, and they're not vomit either. Here's how to tell a pellet from a dropping, what's actually inside ...
Dapperly dressed in black, white, and glacial gray, the Northern Shrike might pass as any other songbird. But don’t be fooled ...
Crows are thought to be among our most intelligent birds, and the success of the American Crow in adapting to civilization would seem to confirm this. Despite past attempts to exterminate them, ...
In calm weather the Sooty Shearwater flies low over the ocean with quick, stiff beats of its narrow wings; in windy conditions, it glides and scales effortlessly over the waves. Sociable at sea, it is ...
The Northern Fulmar is patterned somewhat like a gull but very different in flight behavior. A Northern Fulmar flies fast with quick wingbeats and stiff-winged glides, wheeling effortlessly in strong ...
In North America, the Magnificent Frigatebird is seen most commonly in Florida. However, they also appear regularly along the Gulf Coast, and strays have turned up in many parts of the continent.
Part of a complex of similar gulls, this bird closely resembles the American Herring Gull or Ring-billed Gull, and is intermediate between those two in size. The California Gull nests around lakes in ...
A big, broad-shouldered, predatory seabird of the North Atlantic. Usually solitary at sea, although concentrations may occur where food is abundant. Breeds mainly in Iceland and on islands north of ...
One of the smallest gulls to be found in North America. Delicate in flight, the Bonaparte's Gull suggests a tern more than it does the larger gulls. It differs from large gulls in other ways as well: ...
Often the most common and widespread gull in North America, especially inland, and numbers are probably still increasing. Sociable at all seasons; concentrations at nesting colonies or at winter ...
The Western Gull is the only gull nesting along most of the Pacific Coast from Washington to Baja, this large species is common at all seasons. An opportunist, it often nests around colonies of other ...